WaterWipes са вече 100% биоразградими

Като производители на най – чистите бебешки кърпички в света, WaterWipes винаги е поставяла бебешката кожа на първо място. Сега, с нашите НОВИ 100 % биоразградими кърпички, родителите вече не трябва да избират между това, което е най -добро за кожата на техните бебета, и това, което е най-добре за планетата.

Нашите биоразградими кърпички са направени от 100 % вискоза, която НЕ съдържа пластмаса. Копринено меки, здрави и ултра-абсорбиращи, новите ни почистващи бебешки кърпички на растителна основа осигуряват нежно и ефективно почистване без да се късат, така че да може да почиствате и преобувате бебето си с увереност.

Все още толкова чисти и деликатни към най-чувствителната кожа, но сега много по-щадящи към околната среда.

Какво означава „биоразградими“ и могат ли да се изхвърлят в тоалетната биоразградимите кърпички?

Отидете до местния супермаркет и ще намерите изобилие от бебешки продукти с етикет „биоразградими“, но какво всъщност означава това? И как се различава от другите екологични термини като компостируеми и рециклируеми? Тук сме, за да обясним …

 1. Какво означава биоразградимо?
 2. Какво е биоразградима пластмаса?
 3. Биоразградим, компостируем, рециклируем – разликите
 4. Биоразградимите кърпички за бебета изхвърлят ли се в канализацията?
 5. Как трябва да се изхвърлят биоразградимите продукти?
 6. Биоразградими ли са продуктите на WaterWipes?
 1. Какво означава биоразградимо?

Когато дадено вещество или предмет е биоразградим, те могат да бъдат разградени по естествен начин в природата под влияние на температура, слънчева светлина или микроорганизми като бактерии. За да бъде сертифициран един продукт като биоразградим, той трябва да се разложи на естествени елементи в разумно кратък период от време – обикновено под една година ( При новите 100 % биоразградими WaterWipes този период е 12 седмици ).

 1. Какво е биоразградима пластмаса?

Въпреки че повечето неща в крайна сметка ще се разградят в природата, на някои им отнема много повече време в сравнение с други. Кърпа, направена от хартия ще се разложи например за две до четири седмици¹, но пластмасова бутилка, направена от петролни продукти, може да отнеме повече от 450 години².

Биоразградимите пластмаси могат да отнемат само три до шест месеца, за да се разложат напълно – ако условията са подходящи. Изработени предимно от растителни източници, те са предназначени да се разпаднат бързо, когато са в контакт с микроорганизми, за да намалят замърсяването в природата

 1. Биоразградим, компостируем, рециклируем – разликите
 • Биоразградим: означава, че материал може да бъде разграден в природата с помощта на микроорганизми като бактерии или гъбички или чрез някакъв биологичен процес.
 • Компостируем: процесът на разграждане на органичните отпадъци чрез микробно разграждане с цел евентуално повторно използване (например компост ).
 • Рециклируеми: рециклирането е процес на възстановяване, на материал от отпадъци и превръщането му в нови продукти.
 1. Биоразградимите кърпички за бебета изхвърлят ли се в канализацията?

Изхвърлянето на бебешки мокри кърпички, дори и биоразградими в тоалетната е забранено. Те се разлагат дълго време в канализацията и следователно запушват тръбите.

 1. Как трябва да се изхвърлят биоразградимите продукти?

Биоразградимите продукти са предназначени да се разграждат в сметището, където налице са много микроорганизми, затова трябва да се изхвърлят заедно с обикновените битови отпадъци.

 1. Биоразградими ли са продуктите на WaterWipes?

Да, от 2021 г. бебешките кърпички WaterWipes вече са направени от 100 % вискоза, биоразградими материали, така че да са 100% биоразградими. Те все още съдържат минимално количество съставки, бивайки най-подходящи за почистване на деликатната бебешка кожа, но сега с мисъл към природата.

Същата чистота, същото качество, сега 100 %  биоразградими.

Най – чистите бебешки кърпички в света вече са по – добри за планетата и могат да бъдат намерени в нашата току-що освежена опаковка.