Списък за багаж за родилното: всичко, от което се нуждаете!

Всеобщо приета истина е, че бременните срещат трудности при комплектоването на чантата за болницата.

Никой не иска да тръгне към болницата с куфар на колелца, два комплекта с инструменти и топка за раждане, но ако хвърлите поглед онлайн може наистина да изглежда, че се нуждаете от много неща, което прави цялата задача по опаковането да изглежда стресираща и да е нещо което все отлагате.

Щом достигнете до 35-та гестационна седмица е много добре багажът за родилното да е готова за всеки случай. За да помогнем сме направили списък на нещата, които ще са ви от полза, така че да може да видите какво трябва да подготвите за вашия голям ден (добрата новина е, че не са толкова много неща).

Какво да постави бременната в чантата за болницата – за мама

Бележки по бременността и необходима документация

Така акушерките и здравните работници са осведомени какво искате и от какво се нуждаете.

Удобни пижама и чехли

Може да ви харесва идеята да носите нова копринена пижама, когато приемате посетители в болницата, но повярвайте ни – удобството е единственото, което трябва да ви интересува след раждането. (Вземете си две пижами за различни температури, защото никога не се знае дали в родилното отделение ще е хладно или горещо). Добре е пижамите да бъдат с предно закопчаване, за да може лесно да кърмите вашето бебенце.

Бельо

Памучни гащи, меки и комфортни (гащите за еднократна употреба са неудобни), превръзки за родилки, сутиени за кърмене и подплънки за кърмачки, ако планирате да кърмите. Музика/таблети/книги, с които може да се разсеете за момент. Добра идея е да имате нещо за запълване на времето и/или което да ви помогне да си почивате между контракциите.

Тоалетни принадлежности

Необходими са само най-важните тоалетни принадлежности и то в мини опаковка (travel size) – душ гел, шампоан, балсам за коса, паста и четка за зъби, овлажнител и балсам за устни. Може да вземете и лека козметика, за да се чувствате комфортно, когато приемате посетители.

Дрехи за връщане у дома

Дрехите, с които сте пристигнали в болницата може да не са в добро състояние, така че нещо чисто и удобно, за да се приберете вкъщи е добра идея. Имайте предвид, че е препоръчително да заложите на по-свободните и удобни дрехи.

Телефон и зарядно

Защото по какъв друг начин може да кажете на всички, че „ТО СЕ РОДИ!!“?

Какво да постави бременната в чантата за болницата – за бебето

Дрехи и шапки

Няколко бодита и шапки за новородени, може би 4-6 и няколко чифта чорапи, но най-важното е да подготвите комплект за изписване за бебето, съобразен със сезона. Може да не го вземете при постъпване в болницата с вас, но го подгответе предварително, така че близките ви да могат да го донесат в деня на изписване.

Списък за багаж за родилното: всичко, от което се нуждаете Бебешки кърпички

Най-близко решене до памук и вода WaterWipes са най-чистите в света бебешки кърпички; те са избор номер 1 за кожата на новороденото и се използват в родилните домове във Великобритания и Ирландия.

Одеяла

Една или две, да са с ажурна структура е добра идея, защото са удобни и дишащи.

Това е всичко! Очевидно може да се наложи да добавите нещо в зависимост от вашите нужди, но като вземете най-необходимото, вече сте подготвени за първите стъпки в пътя си на родител и можете да сложите отметка в списъка си със задачи. И наистина има ли нещо по-приятно от това? Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар или болницата, която сте избрали, за да се уверите, че нямат някакви специфични изисквания.