Подсичане на новородено бебе.

Едно от онези неща, които не изглеждат много сериозни, но ако бебето ви страда от тях, може да бъде много смущаващо.

Защото, за разлика от други части на тялото, дупето на бебето се нуждае от много почистване. За съжаление редовното избърсване на разранената бебешка кожа предизвиква още по-голям дискомфорт у бебето, което може да ви накара да се почувствате наистина виновни, че го правите и така никой не е щастлив.

Смяната на пелените става по-трудна

„Когато Теди беше тежко подсечен, изпитвах истински страх да сменя пелените му – разказва мама Ния. – Той  щеше да плаче и да се измъчва толкова, че да се тревожа дали го почиствам правилно, от което положението се влошаваше! Подсичането ангажираше двама от нас – единият да почиства бебето, а другият да го успокоява доколкото може, мразех подсичането и очите ми винаги  бяха пълни със сълзи.“

Да виждаш, че на бебето ти не му е комфортно е ужасно, затова когато бебето е подсечено, разбираемо искаш да стигнеш до дъното на проблема, колкото се може по-бързо!

Потенциални причини за подсичане на бебето

„Направихме много проверки по метода проба и грешка, мислейки, че храната, която яде е прекалено киселинна, защото по това време ядеше много домати – разказва  Ния. – Но осъзнахме, че той често ака по-малко, което не можехме да надушим винаги и понякога той оставаше задълго с мръсна пелена. Станахме свръх бдителни и го проверявахме често, а също така се стараехме да му осигурим повече време без пелени, за да стига въздух до поразената област и той се оправи доста бързо.“ Каквото и да е станало, не се паникьосвайте. Често се случва и макар да няма „лечение“, има неща, които могат да помогнат.

Лошо подсичане на бебето: грижи

Използването само на най-чисти продукти за дупето на вашето бебе е важно за излекуването на подсичането, затова преди да купите каквото и да е прочетете списъка на съставките му и се уверете, че познавате всяка една от тях. Що се отнася до кърпичките, това е лесно. WaterWipes съдържат 99,9% вода и капчица от плодов екстракт. Именно затова те са най-чистите мокри кърпички за бебета в света. Знаем, че подсичане означава да извадиш лош късмет (добре, ще спрем засега), но честно казано, то ще се оправи. Ако все пак кожата на вашето бебе ви създава грижи, не се възстановява след положените грижи, не се колебайте да говорите с вашия лекар или фармацевт.