Алиансът за здраве на кожата утвърждава WaterWipes като по-чисти от памук и водата

Екип от независими експерти от Алиансът за здраве на кожата потвърди, че бебешките мокри кърпички WaterWipes са по-чисти от памук и вода,2020.

Алиансът за здраве на кожата (skinhealthalliance.org) направи това заключение на база, на следните факти:

  • Има много прилики между използването на мокри кърпички спрямо памучната тъкан и водата. Литературата показва, че добре напоените кърпички и минимално количество съставки са по-нежни към кожата.
  • Въпреки че водата и памучната вата се възприемат като „чисти“, в състава на водата могат да се намерят частици, примеси и други минерали, включително и в бутилираната или преварена чешмяна вода.
  • WaterWipes има добра антимикробна ефективност срещу бактерии и плесени, благодарение на специалната технология на филтриране, на водата в състава си.
  • WaterWipes постига висок резултат в редица количествени проучвания на здравни специалисти и акушерки за чистота.

„Докато измиването под течаща вода е подходящ метод за почистване на бебета по време на смяна, на пелените, Алиансът за здраве на кожата заключи, че употребата на бебешки мокри кърпички WaterWipes е по-чист метод за почистване за родителите, които търсят алтернативно решение.“

Джеймс Стали, асоцииран научен директор, Алианс за здравето на кожата

Какво прави WaterWipes по-чист от памучната вата и водата?

WaterWipes се произвеждат при изключително чисти стайни условия, използвайки уникална технология за пречистване на водата. Тя преминава през седемстепенен процес на пречистване, който използва серия от филтри за отстраняване на физически и химически примеси, омекотяване и пречистване на водата. Този процес на филтрация прави водата във WaterWipes значително по -чиста от охладената преварена вода, като по този начин постигаме уникален продукт, който ефективно почиства кожата, без да са необходими няколко допълнителни почистващи съставки. Освен това, тъканта на кърпичката преминава през специален пречиствателен процес, който в комбинация с водата формира свеж, чист продукт, който е стабилен в продължение на 20 месеца неотворен или четири седмици след отваряне. WaterWipes също преминава строг контрол на качеството, като гарантира, че продуктът е с най-висок стандарт и без замърсяване преди, по време и след производството.

Въпреки че памучната тъкан е чиста, тя не е напълно лишена от присъствието на фини замърсители. Ако едно и също парче памук се потопи във вода повече от веднъж, съществува риск от замърсяване на водата. Ръцете също могат да замърсят водата, ако се потопят в нея многократно. Освен това памучната тъкан преминава през сложна серия от производствени етапи, при които се обработва с различни химически детергенти за почистване и отстраняване на примесите. Преварената или обикновена чешмяна вода също не винаги е без физически примеси като мръсотия, прах и кал и никога напълно без химически примеси като оловни, арсенови и магнезиеви соли.

През март 2020 г. пълната гама от продукти на WaterWipes ( включително и новите 100 % биоразградими WaterWipes ) получи акредитация от Алианса за здраве на кожата ( Skin Health Alliance ). Процесът на акредитация включва независими експерти от Алианса за здраве на кожата, провеждащи обстоен преглед на продукти, така че потребителите да имат инфорация за безопасността и ефикасността им. Алиансът за здравето на кожата е водеща международна организация следяща за последните иновации по отношение на здравето, на кожата, която работи в тясно сътрудничество с дерматолози, учени и производители.