Почистване на бебешката кожа – нежно и деликатно с Water Wipes!


Почистващите бебешки кърпички „Water Wipes“ са одобрени от:

Кожата на новороденото е много деликанта, на практика тя е 5 пъти по-тънка от тази на възрастен.

Почистване на бебешката кожаГодини наред, акушерките във великобритания и по света, както и специалистите по грижи за бебето препоръчват почистването на бебешката кожа да става с памучна кърпа и вода, като най-сигурното средство кожата да не се иритира и да не се предизвика алергична реакция.
За да може кожата на бебето сама да изгради своята структура и да стабилизира бариерната (защитната ) си функция използването на почистващи продукти с добавени овлажнители, ароматизатори и други средства, влияещи на кожата се препоръчва едва след четвъртия триместър от неговата първа година.
Всички добавени/ допълнителни и обичайни за повечето почистващи кърпички съставки са нетипични за деликатната бебешка кожа и могат лесно да я раздразнят и предизвикат алергична реакция – добре познати като обрив/изприщване по дупето и екзема.
Много от родителите изобщо не отчитат факта, че в обичайните почистващи бебешки кърпички има добавени вещества нехарактерни за бебешката кожа.
Това са химически вещества, както и такива с естесвен или растителен произход, които всеки родител втрива в бебешеката кожа минимум 10 пъти на ден , с грижата за своето бебе и все пак без да се замисля, дали тези вещества са присъщи за неговата нежна /деликатна кожа.

bebeshki-kurpichki_drugi1

ОБИЧАЙНИТЕ ПОЧИСВАЩИ КЪРПИЧКИ  ПРЕТЕНДИРАТ ДА СА:

 НЕЖНИ, ЧИСТИ, НАТУРАЛНИ.

НО САМО ЕДИН БЪРЗ ПРОЧИТ НА СЪСТАВА ИМ ПОКАЗВА, ЧЕ ТЕ СЪДЪРЖАТ ПЕТРОЛНИ ДЕРИВАТИ, ХИМИКАЛИ И РЕДИЦА ДОБАВКИ

bebeshki-kurpichki_drugi4

ТРЯБВА ЛИ С ТЕЗИ ВЕЩЕСТВАТА ДА СЕ ПОЧИСТВА ДУПЕТО НА БЕБЕТО ИЛИ ДА СЕ ПОЧИСТВАТ ПО 10 ПЪТИ НА ДЕН ДРУГИ ЧАСТИ ОТ НЕГОВОТО ТЯЛО?

АКО МИСЛИТЕ, ЧЕ ТОВА Е НЕПРАВИЛНО, ЗАЩО ГО ПРАВИТЕ ?


Вижте таблица на съставките  в 5-те най-често употребявани почистващи кърпички във Великобритания по данни на : boots  и tesco

ВИЖТЕ И ПОТЕНЦИАЛНИ ДРАЗНИТЕЛИ И АЛРГЕНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОЖАТА

ТУК