съвети

Бебетата не идват с инструкции за употреба. Попитахме родители за техния опит за да Ви бъдем максимално полезни.

Съвети при подсичане: Kак да предотвратим обрив от пелени при бебета

Често срещано и силно подценявано, подсичането по бебешкото дупе може да е изпитание за всяко семейство –  особено когато 88 % от родителите казват, че техните бебета са развили обрив от пелени.

Като кърпичка, родена от нуждата на един баща да се справи с много тежка форма на подсичане при отглеждането на своята трета дъщеря, WaterWipes дава гласност на досадния обрив от пелени, защото той може да породи съмнение и несигурност у много родители. В статията Подсичане: Как да разпознаем обрива от пелени при бебета, разгледахме какво е подсичането, как да го разпознаем и кои са причините, водещи до това състояние.

Събрахме съвети на дерматолозите д-р Кайрин Уилкинсън и д-р Пикси Маккена, както и препоръките на експертите от Неонатологичното отделение на клиниката Майо (https://www.mayoclinic.org/) , които да Ви помогнат да предотвратите обрива в зоната на пелените при бебетата.

Как да предотвратим обрив от пелени при новородени

Можете да предотвратите появата на обрив от пелени, като гарантирате добра хигиена при смяната на пелените на Вашето бебе. Важно е зоната, покрита от пелената да се поддържа чиста и суха.

  1. Избягвайте употребата на сапуни, балончета и лосиони, те съдържат химикали и консерванти, неприсъщи за кожата на новороденото.
  2. Измивайте добре „дупето“ на Вашето бебе с вода и избягвайте всякакви продукти със съставки, които могат да раздразнят нежната кожа на вашето бебе.
  3. Когато използвате почистващи мокри кърпички, използвайте бебешки кърпички без аромат и алкохол. Проверете гърба на опаковката, за да избегнете използването на кърпички със спирт или други ненужни съставки. Защо? Неотдавнашно проучване, ръководено от акушерка, проведено в Университета в Салфорд (Великобритания), показа, че бебешките кърпички с по-малко съставки намаляват обрива от пелени в сравнение с други водещи марки. Всъщност първото по рода си „Сравнително проучване за състоянието на бебешката кожа“ съпоставя появата и продължителността на обрив от пелени при новородени, като на случаен принцип разпределя WaterWipes и две други водещи марки сред почти 700 майки. Проучването разкрива, че WaterWipes със своите 99,9% вода и капка плодов екстракт са марката бебешки кърпички № 1 срещу обрив от пелени , тъй като бебетата, почиствани с WaterWipes, са по-малко склонни да получат обрив от пелени и, ако го направят, неговата продължителност е изключително кратка.
  • Изсушете кожата старателно. Когато преобувате бебето си, изсушете кожата старателно, като потупвате, вместо да търкате, ако мястото е възпалено. Обърнете особено внимание на местата, където има гънки и може да се задържат микроби и влага.
  • Правете често „ въздушни бани“. Оставяйте бебето без пелена колко се може по-често, за да може кожата му да диша. Ако това не е възможно, то сменяйте редовно пелената, максимум на всеки 3 часа.
  • Къпете бебето 3-4 пъти седмично, особено, ако бебето има атопичен дерматит или екзема. Въпреки това между къпанията, поддържайте кожата идеално чиста. Мокри кърпички с изчистен състав, като WaterWipes, може да се използват за нежно и ефективно почистване между времето за къпане.

„Най-добрият начин да се справите с обрива от пелени е да се опитате да предотвратите появата му на първо място. Но ако бебето ви се подсече, обикновено можете сами да лекувате кожата му “, твърди дерматологът д -р Кейрин Уилкинсън.

Използването само на най-чистите продукти за грижа, за бебешкото дупе може да помогне за предотвратяване на обрив от пелени или да помогне в неговото лечение, когато  възникне, така че преди да купите нещо, прочетете списъка със съставките и се уверете, че знаете какво прави всеки от тях. Що се отнася до кърпичките, това е лесно. WaterWipes са направени от 99,9% вода и капка плодов екстракт. Ето защо те са най-чистите бебешки кърпички в света.